El masclisme vers els homes

La masculinitat tradicional genera desigualtats en la vida dels propis homes. La violència de gènere entre el col·lectiu masculí és molt freqüent i diversa. Per exemple, trobem el masclisme vers altres homes per motius ètnics, d’origen, d’orientació sexual, de salut, d’edat, de riquesa, etc.

Persones que pateixen el racisme per no ser blanques. Persones que pateixen l’homofòbia per no ser heterosexuals. Persones que pateixen la xenofòbia per no haver nascut aquí. Persones que pateixen la criminalització per ser joves. Persones que pateixen l’exclusió per ser massa grans. Persones que pateixen la marginació per drogoaddicció, alcoholisme o no tenir un sostre per dormir.

No només cal modificar les relacions socials entre homes i dones, perquè també trobem mancances dins de cada grup. Per tant, és un camí de reconstrucció d’ambdós gèneres que pertoca a dones i homes (sobretot els homes), els quals s’han de reeducar per eradicar la feminitat i masculinitat tradicional i crear-ne unes de noves sobre la base de relacions saludables, igualitàries i democràtiques.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s