Qui sóc

evazquez

Em dic Eric Vàzquez i Jaenada. Vaig néixer a Sabadell l’any 1985 i sóc professor de Geografia i Història.

Diuen que la història és útil per conèixer els errors del passat i evitar repetir-los. Jo sóc de parer contrari. La història serveix per divulgar la tasca encomiable d’aquelles persones que, com Lise Meitner o Carl von Ossietzky, mai van ensopegar amb cap pedra, que davant de les tenebres van mantenir una actitud de resistència i insubmissió.

 

La història és també la lluita per la memòria, pel record, per ocupar el buit que altres van voler esborrar.

M’apassionen les arts, especialment la música, la fotografia i l’arquitectura. Els meus interessos són diversos i relacionats amb millorar el món on vivim, com l’educació, la memòria democràtica, el pacifisme, l’ecologisme, la justícia social, el feminisme i la interculturalitat.

Actualment vivim aferrats a la societat de la immediatesa, de canvis i sotracs, sense temps per digerir l’abundant informació i coneixement que ens arriba d’arreu. El fet d’escriure en aquest bloc em permet aturar el temps, raonar i aprofundir sobre el meu voltant. Per a mi pensar és rebel·lar-se i, certament, anem mancats d’arguments i reflexions.

Sovint escric en alemany, llengua estrangera que vaig començar a aprendre poc abans de marxar cap a Alemanya, però, de llavors ençà, considero com un pedaç que porto damunt meu. Encara em fa estranyesa poder expressar-me amb la mateixa llengua que ho feien Rosa Luxemburg, Hannah Arendt o Sophie Scholl.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s