Qui sóc

evazquez

Em dic Eric Vàzquez i Jaenada. Vaig néixer a Sabadell l’any 1985 i sóc professor de Geografia i Història.

Diuen que la història és útil per conèixer els errors del passat i evitar repetir-los. Jo sóc de parer contrari. La història serveix per divulgar els triomfs i poder reproduir la tasca encomiable de milers de persones, com Sophie Scholl o Lise Meitner.

La història és la lluita per la memòria, pel record, per ocupar el buit que altres van voler esborrar.

M’apassionen les arts, especialment la música, la fotografia i l’arquitectura. Els meus interessos són diversos i relacionats amb millorar el món on vivim, com l’educació, la memòria democràtica, el pacifisme, l’ecologisme, la justícia social, el feminisme i la interculturalitat.

Actualment vivim aferrats a la societat de la immediatesa, de canvis i sotracs, sense temps per digerir l’abundant informació i coneixement que ens arriba d’arreu. El fet d’escriure en aquest bloc em permet aturar el temps, raonar i reflexionar sobre el meu voltant. Per a mi pensar és rebel·lar-se i, certament, anem mancats de reflexions intel·lectuals.

Sovint escric en alemany, llengua estrangera que vaig començar a aprendre poc abans de marxar cap a Alemanya, però, de llavors ençà, considero com a pròpia i gens aliena. Encara em fa estranyesa poder expressar-me amb la mateixa llengua que ho feien Rosa Luxemburg, Franz Kafka o Carl von Ossietzky.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s